baner baner baner

UBOJNIA "KOJS"


kojs_www_o_nas_1.pngUbojnia „Kojs” i jest firmą rodzinną, funkcjonującą od kilkunastu lat na rynku polskim. Założycielem i pierwszym szefem był nestor rodu Kojsów – pan Władysław, który w roku 1990 rozpoczął ubój i produkcję w małym zakładzie mięsno – wędliniarskim w Spytkowicach. Dnia 1 kwietnia 1996 roku, firmę przejęły dzieci pana Władysława- Mirosław i Joanna. W następnych latach działalności dokonywano kolejnych inwestycji, a sukcesy w sprzedaży potwierdzały bardzo dobrze obraną strategię rozwoju firmy. Metodą małych kroków zdobywano coraz szerszy rynek, a to z kolei wymuszało kolejne inwestycje firmy. W roku 2012 linia uboju bydła została zmodernizowana oraz unowocześniona, z możliwością uboju tradycyjnego oraz rytualnego HALAL. Powiększono również chłodnie mięsa oraz zmodernizowano ekspedycję. W 2013 roku zmodernizowano również linię uboju wieprzowego, co pozwoliło zwiększyć zdolność produkcyjną.Firma „KOJS” Ubojnia bydła, owiec i trzody nieustannie pracuje na pozycję lidera, modernizując i inwestując, tak aby dostosować się do wymagań restrykcyjnych przepisów oraz klientów Unii Europejskiej.

Zdolność ubojowa firmy „Kojs” to:

1200 szt. bydła tygodniowo

2500 szt. trzody chlewnej tygodniowo

200 szt. owiec